dimecres, 19 de maig del 2010

LA IMPORTÀNCIA DEL JOC ENTRE PARES I FILLS

Buscar un buit en l’atapeïda agenda d’un pare per a jugar amb els fills és gairebé tan important per al desenvolupament dels nens com una bona alimentació. Diversos estudis demostren que les famílies que han fet del joc una base d'unió en la infància han tingut menys problemes en l’etapa adolescent.

Els experts recomanen als pares dedicar almenys mitja hora diària a jugar amb els seus fills. Encara que pugui semblar poc temps, és suficient si les activitats es realitzen en les condicions adequades i els adults les han pensat amb antelació i saben estimular als nens. No es tracta de jugar molta estona, sinó de fer-ho bé. Si el pare o la mare estan malhumorats o estressats pel treball, millor que aquest dia no juguin amb els petits perquè ells tampoc es concentraran. Només en un ambient idoni i amb la parella lliurada els jocs són eficaços.

El joc també ens pot servir d’excusa perquè el nen col·labori en les tasques de la llar. Podem implicar el joc en les rutines familiars que els puguin resultar noves com, per exemple, ajudar a col•locar la compra, ordenar l'habitació o plantejant com un joc el fet de ficar les joguines en una caixa per a veure quantes n’hi caben.

També és interessant crear un racó per al joc dins la llar, un lloc on el nen identifiqui amb aquesta activitat i on pugui trobar tot el que necessita per entretenir-se. Un nen que juga amb bons companys de joc, ja siguin adults o de la seva edat, obtenen grans beneficis que afavoreixen el seu desenvolupament global i adquireix nous aprenentatges que porta implícit el joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada