dimecres, 12 de maig del 2010

GUIXOT DE 8

En la localitat barcelonina de Tona té el seu centre d'operacions Guixot de 8, una companyia catalana que inventa jocs construïts amb deixalles. Recorren el món sencer amb la seva furgoneta carregada de ferralla que es converteix en joc quan arriba a la seva destinació.

La companyia està formada per set persones que escullen la ferralla, la tallen i l’enganxen, formant un nou joc que duran a viatjar arreu dels cinc continents. El seu lema “és mira què llences, imagina què en podria tornar”, i estan convençuts que en les estanteries de les botigues no hi ha tots els jocs. Les joguines sorgeixen a l’observar materials: van a la zona verda del poble i agafen allò que els inspira.

De les joguines que en surten, els autors no n’expliquen les instruccions. Volen que les persones experimentin amb ells, i de vegades aconsegueixen fins i tot trobar noves maneres de jugar. Aconsegueixen també de retruc que la gent es conegui entre ells per tal d’ajudar-se a resoldre el joc, i crear així un macro-espai lúdic que s’apodera dels carrers del poble per un dia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada