dimarts, 1 de juny del 2010

SARAKANDA, TIPOGRAFIA PER A NENS DISLÈXICS

La meva web ha de tenir una tipografia amb una gran legibilitat per tal de no dificultar la lectura als nens. Navegant per la web he topat amb Sarakanda, una tipografía creada pel paraguaià Alejandro Valdez que està pensada per a nens i nenes dislèxics.

Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar un sistema tipogràfic adaptat a la fisiologia de la lectura i a la manera en què els dislèxics desenvolupen aquest procés. L’autor ha estudiat com diferenciar cada caràcter perquè es reconegui amb facilitat i alhora ha tingut en compte com funcionava dins d'una paraula. La tipografía doncs, està dotada d'una gran legibilitat, cosa que m'interessa especialment tot i que no m'adreçi exclusivament a dislèxics. Les principals característiques són:
  • Diferenciació d’aquelles lletres que els dislèxics perceben amb dificultat degut a la confusió amb altres, mitjançant la manipulació de la forma i la contraforma. El cas més comú són les lletres b, d, q, p:
  • Reforç de la forma exterior de la paraula (els dislèxics utilitzen la forma quan els és complicat distingir les lletres) emfatitzant els ascendents i descendents: 
  • Traços de sortida molt marcats, de manera que ajuden a determinar el sentit dels signes a la vegada que generen ritme:
  • Utilització de petits detalls que aporten dinàmica i unitat en el conjunt, com per exemple la utilització d’inclinar el braç central d’algunes majúscules:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada